Wartski

St James's, London 

The interior of the new Wartski boutique is inspired by the brutalist architecture of the antique jeweller’s former location and other buildings, such as The National Theatre. Through the doors of the ornate, classical façade, the design team has created a surprising contrast for visiting customers.

The intricate wall vitrine lighting system utilises adjustable spotlights and ambient lighting element in various colour temperatures to achieve focussed, shadow-free intensity with the precision normally associated with museum gallery lighting. The precision and intensity of light makes the exquisite merchandise the clear focus.

Architect

Waldo Works 

Photography

Višnja Jovanović

Awards

SHORTLISTED (pending)

Retail Project of the Year

2019 Lux Awards

Shortlisted - Retail Interior of the Year

Dezeen Awards 2019

IW Logo_Large.png

Lighting Design Practice of the Year 

  • Instagram Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon

© 2019 by Illuminationworks Ltd